Η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία (ΕΓΓΕ) δημιούργησε μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με αντικείμενο τη γεροντολογία και τη γηριατρική. Ευελπιστούμε να φανεί χρήσιμη σε πολλούς χρήστες. Καλώς ήρθατε!

Η βιβλιοθήκη έχει σχεδιαστεί για διάφορες κατηγορίες αναγνωστών:

  • Για το κοινό, για ηλικιωμένα άτομα και για τα μέλη των οικογενειών τους. Το υλικό της βιβλιοθήκης, το οποίο βασίζεται σε αποτελέσματα έρευνας, είναι σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να διαβαστεί από όλους.
  • Για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τους ηλικιωμένους. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό για επαγγελματίες.
  • Για ερευνητές που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την τρίτη ηλικία.
  • Για τους φοιτητές με ενδιαφέρον για τη γεροντολογία και τη γηριατρική. Στη βιβλιοθήκη έχουν καταχωρηθεί και διατριβές και μελέτες με πρωτότυπα θέματα έρευνας σχετικά με την τρίτη ηλικία.
  • Για ΜΚΟ και άλλους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένα άτομα και στις οικογένειές τους.
  • Για όσους λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις που αφορούν στην τρίτη ηλικία

Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει επίσης λίστα από  ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις που έχουν εργαστεί πάνω σε θέματα γήρανσης. Πιστεύουμε ότι η λίστα αυτή θα φανεί χρήσιμη σε όλους τους αναγνώστες. Κάποιες δημοσιεύσεις των παραπάνω οργανώσεων θα τις βρείτε υπό άλλες επικεφαλίδες ωστόσο, ο σύνδεσμος επιτρέπει στον αναγνώστη να δει όλες τις δράσεις των εν λόγω φορέων.

Είναι προφανές ότι για να είναι η βιβλιοθήκη πραγματικά χρήσιμη στους αναγνώστες, χρειάζεται περισσότερα άτομα να συνεισφέρουν σε αυτή. Εάν έχετε κατάλληλο υλικό για τους αναγνώστες μας, παρακαλούμε να το στείλετε μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Εάν εκπονείτε ερευνητικά προγράμματα, θα μπορούσατε να κάνετε μία δωρεά στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για να προβάλει τα αποτελέσματα στους ενδιαφερόμενους. Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη χρειάζεται την υποστήριξή σας προκειμένου να παραμείνει ενημερωμένη και λειτουργική.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολλούς ερευνητές που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν ούτως ώστε να παραμένει η βιβλιοθήκη ενημερωμένη. Τα ονόματά τους αναφέρονται παρακάτω: Αγαπηδάκη Ειρήνη, Βελονάκη Βενετία, Βελονάκη Μάρθα, Δρίζη Ειρήνη, Δημητρίου Μαρία, Ζαφειροπούλου Μαρία, Θέρμου Δανάη, Καραγκούνη Ηλιάννα, Καραμπέρη Χριστίνα, Κερώση Μαρία-Ισμήνη, Κωσταντακοπούλου Ολυμπία, Λιδωρίκη Ειρήνη, Μαντζώρου Μαριάννα, Μεσθεναίου Λιζ, Μίχος Ιωάννης, Ξένου Μαρία, Πετρούλια Ιωάννα, Σίσκου Όλγα, Σκαλτσουνάκη Έλενα, Σουρτζή Παναγιώτα, Σταθάκης Γεώργιος, Τριανταφύλλου Τζούντη, Τσαρτσαρά Στέλλα.

Η βιβλιοθήκη είναι πλήρως λειτουργική, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, και η περαιτέρω συνεισφορά θα εξαρτηθεί από το έργο των εθελοντών. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα γραφεία της ΕΓΓΕ λειτουργεί βιβλιοθήκη με παλαιότερες εκδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Είστε άτυπος ή επαγγελματίας φροντιστής ηλικιωμένων;

Θα σας ενδιαφέρει...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

FACEBOOK

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

TIMAΙδρυτικός Δωρητής